Over dit archief

Het Gooisch Poparchief beschrijft de geschiedenis van de Gooische popmuziek van 1956 tot 1970, de periode van opkomst en volwassenwording van de Nederlandse popcultuur. In woord en beeld tonen we het wel en wee van de talloze bands, succesvol of minder succesvol, die hun oorsprong hadden in het Gooi, een regio die we trouwens ruim opvatten. Waar kwamen deze bands vandaan, wat was hun bezetting, waar traden ze op? Welke Gooische “events” waren er in die tijd? 

De officiĆ«le Gooische archieven hebben over de lokale popmuziek weinig bewaard. Om toch zoveel mogelijk bands aan de vergetelheid te ontrukken, zullen we het meeste speurwerk zelf moeten verrichten. Hierbij kunnen we wel wat hulp gebruiken. Muzikanten, ex-muzikanten en andere betrokkenen uit het Gooi wordt daarom gevraagd bouwstenen voor deze website aan te dragen. Heeft u informatie over dit onderwerp, beschikt u over foto’s, knipsels of heeft u ergens nog een plakboek liggen: neem dan contact op. De informatie op deze website wordt voortdurend uitgebreid en verbeterd. Correcties, aanvullingen en opmerkingen zijn dan ook zeer welkom. Ons adres is: info@gooischpoparchief.nl   

Bronnen: literatuur, interviews, regionale krantenarchieven, research op internet, gegevens en beeldmateriaal, aangeleverd door muzikanten en andere betrokkenen.

De redactie bedankt iedereen die tot nu toe materiaal en informatie heeft verstrekt.

Redactie: Geert Jan Westenbrink