The Spitfires

Band uit Laren, opgericht door Bert Goes. Overige bandleden: Anton de Boer, Ton Kuipers en de Amerikaanse drummer John Laws. Toen laatstgenoemde naar Amerika terugging, werd hij vervangen door Jan van Leeuwen (overl.). Jan Schaapherder was al eerder als slaggitarist aangetrokken. In de beginperiode speelde de band het Shadowsrepertoire. Repetities vonden plaats op zondagmiddag in de slagerij van de familie Goes in Laren.

Bezetting

Bert Goes (overl.)sologitaar
Ton Kuipersslaggitaar, zang
Jan Schaapherderslaggitaar (later drums)
Anton de Boerbasgitaar, zang
John Lawsdrums

Bij een talentenjacht in de Singer Concertzaal in Laren won de groep een prijs. Het enige kritiekpunt van de jury: de muzikanten hadden hun schoenen niet gepoetst!

Vlnr Bert Goes, Anton de Boer, Ton Kuipers, Jan van Leeuwen en Jan Schaapherder

Na een aantal bezettingswisselingen werd de naam gewijzigd in Square Circle. De harde kern van de band werd nu gevormd door Bert Goes, Anton de Boer en Jan Schaapherder. Anton de Boer nam de zang voor zijn rekening. Slaggitarist Jan Schaapherder nam plaats achter het drumstel. Repertoire: The Beatles, The Rolling Stones. De apparatuur en instrumenten werden gekocht bij Schoemaker in Laren.

De lokale bekendheid van de band was optimaal. Er werd opgetreden in alle plaatsen van het Gooi, maar ook veel in Amsterdam en elders in Noord-Holland (o.a. in Monnikendam). Later speelde de band door het hele land. Jan Schaapherder is tot enige jaren geleden actief gebleven in de muziek.