The Sounds

Bussumse band (1962/1963), opgericht door leden van de korfbalvereniging Olympia. Het repertoire bestond uit nummers van The Shadows. Er werd wekelijks gerepeteerd op de zolder van een boerderij in Huizen. Reinout Weidema gaf Kees Niehof en Arie Kamphorst gitaarles. Kees leerde noot voor noot bassen op een zessnarige gitaar. Zelfs de basgitaarsolo in het nummer Nivram van The Shadows werd op die manier ingestudeerd! Het drumstel van Hugo Fresen bestond uit twee trommels en een bekken. Reinout maakte er later een hi-hat mechanisme bij. Hoewel dit ging roesten, kon er mee worden gespeeld.

Bezetting

Reinout Weidemasologitaar
Arie Kamphorstslaggitaar
Kees Niehofbasgitaar
Hugo Fresendrums 
Vlnr Reinout Weidema, Kees Niehof, Arie Kamphorst en Hugo Fresen

Op 6 oktober 1962 traden The Sounds op in het bovenzaaltje van café Margriet in Bussum, tijdens een feest van Olympia. In 1963 waren er optredens in de Jeugdkapel aan de Meentweg, in Ons Gebouw en in de feestzaal van Hotel Stendhal (alle in Bussum). In Ons Gebouw verving Hielke Strampel de zieke Reinout Weidema.

The Sounds (met Hielke Strampel) tijdens een feestavond van de Bussumse korfbalvereniging Olympia (Ons Gebouw, Bussum, oktober 1963)