Smokey

Rhythm and bluesgroep uit Hilversum (1965-1969). De eerste naam van de band was The Hairy Frogs (een verwijzing naar een bepaald soort jongeren: kikkers, natnekken). Na korte tijd werd de naam gewijzigd in Smokey. De band deed mee aan een concours dat op de KRO-radio werd uitgezonden, met een eigen compositie van Peter van der Sande: ‘Move’. Leadzanger in die periode was Ton van Dijk.

Bezetting

Bob van Beerszang, slaggitaar, mondharmonica 
Peter van der Sandesologitaar, zang
Ger van Riemsdijkslaggitaar, zang
Frans van Leeuwentoetsen, technicus (overl.)
Fred van Leeuwenbasgitaar
Cees Huetingdrums, zang
Overige muzikanten: Ton van Dijk (zang), Dik Kam (sologitaar), Ton de Visscher (gitaar), Pieter Berkhout (drums).
Vlnr Dik Kam, Cees Hueting, Bob van Beers, Ger van Riemsdijk, Peter van der Sande, Fred van Leeuwen, Frans van Leeuwen en (road)manager Sieb de Weerd

Het repertoire van Smokey bestond uit nummers van o.a. The Animals, The Rolling Stones, The Small Faces, The Who en The Outsiders (o.a. Lying all the time en Touch). Daarnaast de betere popmuziek uit de hitparade. Drummer Cees Hueting zong ‘Sittin’ on the dock of the bay’ van Otis Redding. De band trad veel op in het KAB-gebouw in Hilversum. In de Haven, eveneens in Hilversum, werd een openluchtconcert gegeven. Daarnaast waren er optredens in La Grotta (Utrecht), in Hoogland, bij sportverenigingen in Hilversum en in het voorpogramma van Cuby and The Blizzards in Neede. Op Koninginnedag 1966 behaalde Smokey tijdens een talentenjacht in Sportpark Zuid in Bussum de tweede prijs, achter de Bussumse band Stage 7. Dit resulteerde in een KRO radio uitzending in juli van dat jaar.

Vlnr Fred van Leeuwen, Ton de Visscher, Tony van Dijk, Peter van der Sande, Cees Hueting, Frans van Leeuwen (tijdens de uitzending van het KRO programma op 11 juli 1966)
Smokey tijdens het eindfeest van het Hilversumse Kinder Vakantie Werk (1966) vlnr Peter van der Sande, Frans van Leeuwen, Fred van Leeuwen

Frans van Leeuwen was de technicus van de band. Er moest, ook bij optredens, nogal eens gesoldeerd worden!  Peter van der Sande werd in 1967 op sologitaar vervangen door Dik Kam. Overige muzikanten, die in Smokey hebben gespeeld: Ton de Visscher (gitaar, later naar Flash) en Pieter Berkhout, de eerste drummer. Op een paar plaatsen in Hilversum is de naam Smokey nog steeds leesbaar: aan de Diependaalselaan en op het gebouwtje aan de Moerbeivijver.

Vlnr Ger van Riemsdijk, Cees Hueting, Dik Kam, Fred van Leeuwen, Bob van Beers