Sammy Soul Set

Sammy Soul Set (Hilversum, 1967-1969) ontstond uit The Falcons. Organist Jons Pistoor, afkomstig uit de jazz, had grote invloed op de muziek van Sammy Soul Set.

Bezetting

Jons Pistoor orgel
Jan van der Voort gitaar, zang 
Henk Zwerver basgitaar, zang
Jos Hermeler drums, zang
Vlnr Henk Zwerver, Jan van der Voort, Jos Hermeler, Jons Pistoor

De groep trad op in zalen in heel Nederland. Ook Duitsland en Zwitserland werden aangedaan. In Parijs stond Sammy Soul Set in het voorprogramma van The Pretty Things. De manager van de band, Armand AndrĂ© de la Porte, financierde beatboerderij Sarasani op Texel. Hierdoor speelde de band daar veel en was er bovendien populair. Armand AndrĂ© de la Porte was ook eigenaar van het Hammondorgel dat door Pistoor werd bespeeld. Sammy Soul Set speelde in 1968 op de openingsavond van de nieuwe beatclub Lijn 3 (onder de brug in het Vondelpark in Amsterdam).

Henk Zwerver
Optreden in Sarasani (Texel)

Sammy Soul Set heeft drie singles uitgebracht. De laatste werd speciaal geperst voor het frisdrankmerk Sinalco. Aan het uitbrengen van deze single was een tournee door Limburg gekoppeld.

Jan van der Voort verliet als eerste de band. Na hem vertrok Jons Pistoor. Ferry Maat (toetsen) en Hans Thijssen (gitaar) werden hun vervangers. Toen ook Hans Thijssen opstapte en er nog enkele contracten moesten worden nagekomen, werden de resterende optredens gedaan met basgitarist Bert Ruiter. Henk Zwerver nam vanaf dat moment de gitaarpartijen voor zijn rekening.

Vlnr Hans Thijssen, Ferry Maat, Jos Hermeler, Henk Zwerver

Discografie

1967Moontalk/Banana disease (Relax 45.063)
1968Julia flatjack/Cat’s world (Relax 45.087)
1968Theme from the cloudy nights/Spring is in town now (Sinalco)