Reflection

Reflection werd op 5 mei 1965 als The Reflections opgericht. Een optreden van The Torero´s op het marktplein van Bussum was de inspiratiebron. Na een beginperiode met Jelte Meeuwis (overl.) op slaggitaar/orgel en Adrie Hollaar op basgitaar ontstond onderstaande bezetting. De band werd door collega-muzikanten ook wel het “Bussums Warenhuis” genoemd, omdat de eigenaar van die zaak, de heer Vos, optrad als sponsor. Zijn zoon Wim speelde basgitaar in de band.

Bezetting

Bob Suurhoff zang (overl.) 
Joost Claddersologitaar
Nico van Paridon slaggitaar
Wim Vos basgitaar
Peter Hendriksen drums
The Reflections in Eltheto (Bussum) Vlnr Adrie Hollaar, Jelte Meeuwis, Joost Cladder, Peter Hendriksen, Wim Vos (foto Jaap van Hassel)
Vlnr Bob Suurhoff, Wim Vos, Joost Cladder, Nico van Paridon, Peter Hendriksen (bij het Bussums Warenhuis, 1967)

The Reflections speelden regelmatig in de Jeugdkapel op de Meentweg. Hoewel de bandleden geen van allen ‘kerks’ waren, fungeerden zij daar min of meer als huisband. Later werd buurthuis De Engh de thuishaven: repeteren in de kelder en dan vaak ’s avonds, in de grote zaal boven, optreden.

Na het vertrek van Bob Suurhoff kwam Henk Siebrecht de gelederen versterken. Nadat ook Joost Cladder (op 6 juni 1968) en Nico van Paridon (op 28 december 1968) de band hadden verlaten, ontstond een nieuwe Reflection. Eddy Lekranty werd de nieuwe gitarist, Mary en Lineke Lekranty namen de vocalen voor hun rekening. Reflection was een band met veel werk en optredens in het hele land. Bij een optreden in Brühl (Duitsland) op 8 november 1969 werd de band ontvangen à la The Beatles. Het laatste optreden vond plaats op 28 februari 1970 in ABC in Beverwijk.

Vlnr Wim Vos, Joost Cladder, Nico van Paridon, Henk Siebrecht, Peter Hendriksen
Peter Hendriksen (13 okt. 1968, Forresterhuis, Amsterdam)
Reflection met Eddy, Mary en Lineke Lekranty