Plain Faces

Band uit Baarn (1966 tot augustus 1967). Manager: Ger Koppen. Repertoire: The Kinks, The Rolling Stones, Them.

Bezetting

Wim de Graafzang
Gert Smitsologitaar
Hans Foppenslaggitaar, zang
Hans Hekkerbasgitaar, zang
Wout Jansendrums, zang, trompet
Vlnr Gert Smit, Wout Jansen, Wim de Graaf, Hans Hekker, Hans Foppen

In Baarn trad Plain Faces op in de Pekingtuin (meerdere keren), in Tomatuva, op de Brink, bij de Katholieke instuif (regelmatig), bij de Christelijke instuif. De band verzorgde ook optredens in de Boerenhofstede (Laren), in ’t Trefpunt (Bussum), in Nardinc (Naarden), in Soest, in Breukelen. Er werd gerepeteerd in een kantinegebouwtje van een volkstuinencomplex langs de ringweg bij Baarn.

Op de Brink in Baarn (Koninginnedag)
Vlnr Gert Smit, Wout Jansen, Wim de Graaf, Hans Foppen, Hans Hekker (Pekingtuin, Baarn)

De band speelde ook nummers van The Shoes (o.a. Standing and staring en Na na na). Wim de Graaf had daarbij succes met het nabootsen van de harde, ruige stem van Theo van Es, de zanger van The Shoes. Wout Jansen speelde in een aantal ‘Spaanse’ nummers trompet. Wim de Graaf nam dan tijdelijk plaats achter het drumstel.

El Credo (Soest)

In augustus 1967 kreeg Wim de Graaf een auto-ongeluk, waardoor hij maanden uit de roulatie was. Er kon niet worden opgetreden. Later werd er nog wel gerepeteerd, maar de muzikale ideeën liepen zover uiteen, dat de band uiteindelijk ophield te bestaan. Wim de Graaf werd zanger bij Set MO-NY, eveneens uit Baarn.