Medium

Band uit Huizen (1965-1972). Oorspronkelijke naam: The Medium.

Bezetting

Bert Lustigzang
Coen Veermansologitaar
Marcus Kooijslaggitaar, zang
Henk van Slootenbasgitaar
Nico Haafkensdrums
Vlnr Bert Lustig, Nico Haafkens, Marcus Kooij, Coen Veerman, Henk van Slooten (Haven van Huizen, 1970)

Overige muzikanten:

Okke de Boerorgel
Bert Vosgitaar
Gertjan Vissergitaar
Wim de Boergitaar
Cees Boutdrums

De periode 1965-1969 was een tijd van veel oefenen (o.a. in een zaaltje van het rotan – en rietbedrijf van de Fa. Haafkens aan het Wilhelminaplein in Huizen). Er werd opgetreden op verjaardagen en op door de band georganiseerde feestjes.

Vlnr Henk van Slooten, Marcus Kooij, Cees Bout, Gertjan Visser, Bert Vos (eerste bezetting)
Vlnr Gertjan Visser, Bert Lustig, Nico Haafkens, Henk van Slooten, Marcus Kooij

De echte optredens kwamen vanaf 1969. Eerst in Huizen (o.a. jeugdsoos Naarderstraat, jeugdsociëteit De Kelder, ’t Visnet, Hotel Promenade, Blindeninstituut, de Kompasroos), daarna ook in andere plaatsen (Laren, Bussum, Nagele, Nigtevegt) en in Duitsland. Repertoire: beat, top 40, rock (The Rolling Stones, Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival, Jethro Tull e.a.).

Repetitie in de bibliotheek op het Wilhelminaplein in Huizen
Vlnr Bert Lustig, Okke de Boer, Nico Haafkens, Coen Veerman, Henk van Slooten, Marcus Kooij

Bad Vilbel, de zustergemeente van Huizen in Duitsland (bij Frankfurt), nodigde Medium uit in het kader van een muziekuitwisseling. Met een bij Lokhorst (Herenstraat, Bussum) gehuurd VW-busje trok de band over de grens. In Bad Vilbel werd in het plaatselijke Kurhaus opgetreden voor 600 mensen.

Vlnr Nico Haafkens, Bert Lustig, Henk van Slooten

Op het moment, dat bij Schoemaker in Laren een grotere/betere installatie moest worden aangeschaft, haakten een paar bandleden af. Het zou ’te groot’ worden en de financiën zouden ’te hoog oplopen’. Een poging om met nieuwe muzikanten Medium voort te zetten, mislukte. In 1972 hield de band op te bestaan. Coen Veerman deed later met de groep Circumstance een tv-optreden (AVRO, Nieuwe Oogst).