Made in Holland (2)

Band uit Bussum.

Bezetting

Frans Krijnenzang, mondharmonica, percussie
Ruud Krijnen gitaar, zang
Huub Krijnentoetsen, zang
Paul de Wit basgitaar
Joep Krijnen drums, zang

De voorloper van Made in Holland, The Walking Dogs, werd opgericht in 1963. De band, waarvan de naam werd ontleend aan een nummer van The Rolling Stones, speelde op radio’s en zelfgebouwde versterkers. De bezetting bestond uit de vier broers Krijnen, aangevuld met Henk Bijleveld op basgitaar.

The Walking Dogs
vbnb Huub, Frans, Joep, Henk, Ruud.

In 1965 werd voor een modernere aanpak gekozen. De band ging verder, zonder Henk Bijleveld, onder de naam KICK.

KICK
vlnr Joep, Huub, Ruud, Frans.

In 1966 werd de groep versterkt met de nieuwe basgitarist Paul de Wit. De gelegenheid werd aangegrepen om de definitieve naam te kiezen: Made in Holland. Deze naam werd overgenomen van een andere band. Vooral de laatste paar jaren was de band regionaal erg succesvol. In 1968 werd bij het popconcours van het Amsterdamse Lijn 3 de tweede plaats behaald. De jury oordeelde zelfs, dat Made in Holland muzikaal-technisch de beste deelnemer was! Uit het repertoire bleek, dat The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Cream, The Who en The Small Faces tot de favorieten van de bandleden behoorden. De groep speelde een achttal eigen nummers. Dit waren composities van Huub Krijnen. Frans schreef samen met Huub de teksten. Vooral de meerstemmige zangkwaliteiten van Made in Holland werden vaak geroemd.

Made in Holland
vlnr Ruud, Huub, Joep, Frans (allen Krijnen) en Paul de Wit

Na een prachtige tournee door Italie in 1969, waar werd gespeeld in clubs en op campings, kozen de leden voor een andere toekomst en kwam er een einde aan het bestaan van de band. Op dit moment speelt de groep min of meer in dezelfde bezetting weer het jaren zestig repertoire, maar nu als liefhebberij.