Hyppototamus Rubberstick

Hyppototamus Rubberstick (1969/1970) kwam voort uit het Bussumse Blues Set. Het repertoire bestond uit nummers van o.a. John Mayall en Buffalo Springfield. Na het vertrek van zanger Ed Möhlman ging de band verder als 4-mansformatie. Later werd na audities zangeres Els Erinkveld aangetrokken.

Bezetting

Els Erinkveld       zang
Paul Evers       slag-/sologitaar, zang
Henk Jonkhartslag-/sologitaar, zang
Hans de Wijsbasgitaar
Hugo Fresen      drums
Ed Möhlmann     zang
Hyppototamus Rubberstick met Ed Möhlman (l) in ’t Vat (Bussum, 5 mei 1969)
Vlnr Hans de Wijs, Paul Evers, Hugo Fresen en Henk Jonkhart

In Bussum trad Hyppototamus Rubberstick op in de grote zaal van De Engh, in sociëteit ’t Vat, in Beatclub Van Onderen, op het Vitus College, in ’t Spant (schoolfeest). Daarnaast waren er optredens in Blaricum, Eemnes (R.K.J. Ejoka), Amsterdam, Utrecht, Groningen (Provadya? Chappaqua).

(uit: De Bussumsche Courant van wo 15 oktober 1969)
Els Erinkveld

De band deed in 1970 mee aan een talentenjacht, georganiseerd door de Franse platenmaatschappij Barclay. Het evenement werd gehouden in de Singer Concertzaal in Laren. Van de 75 deelnemers uit de voorronde werden er 11 toegelaten tot de finale (4 maart 1970). Hyppototamus Rubberstick was de enige Gooische popgroep, die tot de finale wist door te dringen. De jury bestond o.a. uit de Amerikaanse zangeres Melanie, Eddy Barclay en Paul Acket.

Vlnr Els Erinkveld, Hans de Wijs, Hugo Fresen, Paul Evers en Henk Jonkhart (Talentenjacht in de Singer Concertzaal, Laren)