The Gonks

Deze Hilversumse band speelde in 1965 onder de naam The Golliwogs. Er werd opgetreden o.a. in de soos op de zolder van de Heilig Hart kerk, in de soos in de Boerhaavestraat, in de Blokhut in Laren.

Bezetting

Tony Raszang
Theo Andriessensologitaar
Bob Smitslaggitaar, zang
Marcel Rensenbasgitaar
Ruud Weersdrums
The Golliwogs vlnr Ruud Weers, Bob Smit, Theo Andriessen, Tony Ras, Marcel Rensen (bij de holle boom in het Spanderswoud, oktober 1965)

Op 18 december 1965 werd de naam gewijzigd in The Gonks. Niet lang daarna verliet Marcel Rensen de band. Hij had zich ingeschreven voor de priesteropleiding van het Zwols seminarium. Paul Kool werd de nieuwe basgitarist. The Gonks traden in de eerste helft van 1966 regelmatig op, o.a. in sociëteiten in Hilversum (Willibrord, Boerhaavestraat, Heilig Hart), in De Schutse in Nieuw Loosdrecht en twee keer bij de Vriendschap in Huizen.

The Gonks vlnr Marcel Rensen, Bob Smit, Tony Ras, Theo Andriessen (’t Voddebal, Soestdijk)
Vlnr Bob Smit, Theo Andriessen, Ruud Weers, Tony Ras (in de repetitieruimte ‘The Cave’ in de Spoorstraat, Hilversum)

In mei 1966 vertrok Bob Smit. Zijn opvolger werd de Bussumse gitarist Willem Jaanus (Tony Burns). Toen ook Ruud Weers de band verliet, nam multi-instrumentalist Jaanus de drumstokken van hem over. Eind 1966 hield de band op te bestaan. Ed Verschoor (drums) en Eugène Dorren (zang) maakten korte tijd deel uit van The Gonks.