The Games

De eerste bezetting (1963) van The Games uit Hilversum bestond uit Nico Andriessen (zang), Peter van Summeren (gitaar), Gerard van der Kolk (gitaar) en Loek Groen (drums). De beide gitaristen, oprichters van de groep, wisselden elkaar af op slag- en sologitaar. Er werden huisoptredens gedaan. Een basgitarist had de band nog niet.

Vlnr Loek Groen, Nico Andriessen, Peter van Summeren, Gerard van der Kolk (1963/1964)

De samenstelling van de band veranderde met de komst van sologitarist Jan Andriessen in 1965. Peter van Summeren stapte over op de basgitaar. Ed Reijn werd de nieuwe zanger, John Bouwman de nieuwe drummer. Het repertoire veranderde mee (veel nummers van The Kinks). De bandleden traden aanvankelijk op in kostuums, die ze hadden overgenomen van The Sparklings, de band van Ben Cramer

Bezetting

Ed Reijnzang
Jan Andriessen sologitaar
Gerard van der Kolkslagitaar
Peter van Summeren basgitaar
John Bouwmandrums
 
The Games (1965) in hun van The Sparklings overgenomen kostuums
Vlnr Eddie Reijn, Peter van Summeren, Gerard van der Kolk, Johnny Bouwman en Jan Andriessen
The Games tijdens een optreden in de H.H. kerk in Hilversum (1966)

In 1966/begin 1967 werd Ton Zeedijk de nieuwe vocalist. Hij had een voorkeur voor nummers van Bob Dylan. In 1967 kwam er ook een nieuwe drummer: Cees Leijdekkers. Gerard van der Kolk had de band verlaten om een loopbaan als manager te starten.

Bezetting

Ton Zeedijkzang
Jan Andriessensologitaar
Peter van Summerenbasgitaar
Cees Leijdekkersdrums
Vlnr Ton Zeedijk, Peter van Summeren, John Bouwman, Jan Andriessen

Ferry Maat was korte tijd toetsenist bij The Games. Hij werd vervangen door Bart Pangemanan (Thijssen), bijnaam ‘Pang’. The Games speelden veel, maar vooral in Hilversum en omstreken. Toen Ton Zeedijk de band verliet, werd hij vervangen door Tod van Werven, zanger van George Cash. The Games veranderden de naam in Next Stop Grave Yard.