The Falcons

The Falcons (Hilversum, 1962-1967) begonnen met het spelen van Shadowsrepertoire. De band trad vooral op buiten ’t Gooi en kreeg veel werk in de Achterhoek, in Twente en in Duitsland. Haage Coertz, de oorspronkelijke drummer, werd vervangen door Jos Hermeler.

Bezetting

Rob Poppensologitaar
Hans Poppenslaggitaar, zang
Henk Zwerverbasgitaar, zang
Jos Hermelerdrums, zang
Vlnr Rob Poppen, Haage Coertz, Hans Poppen, Henk Zwerver

In 1964 veranderde de muziek van The Falcons. In plaats van Shadowsmuziek kwamen nummers van The Beatles, The Kinks, The Rolling Stones en Them op het repertoire. De band verrockte. Aanvankelijk zong Hans Poppen, later ging Henk Zwerver meer zingen (o.a. nummers van The Kinks). In 1964 werd de single I’m that man/Louie Louie uitgebracht (producer: Hans van Hemert).

Vlnr Hans Poppen, Jos Hermeler, Henk Zwerver, Rob Poppen

In bepaalde regio’s was de band zeer populair (o.a. Apeldoorn). Ieder weekend werden optredens verzorgd in het oosten van het land of in Duitsland (L├╝denscheid, Gronau, Nordhorn). The Falcons traden ook op bij de opening van beatboerderij Sarasani op Texel op 2 juli 1966. Hoogtepunt was het optreden in het voorprogramma van The Pretty Things in de Easybeat-club in Hengelo.

The Falcons (Chr. Lyceum, Hilversum)
Tijdens een optreden in Hengelo

Toen Rob Poppen de band verliet, werd hij opgevolgd door Jons Pistoor. Deze toetsenman had een eigen jazztrio gehad: het Trio Jons Pistoor. Pistoor speelde o.a. muziek van Jimmy Smith. Onder zijn invloed werd een ander repertoire ontwikkeld: jazzy muziek met veel uptempo-nummers. De naam The Falcons werd gewijzigd in Sammy Soul Set. Hans Poppen deed in de nieuwe band nog even mee, maar werd al snel vervangen door gitarist Jan van der Voort.

Discografie

1964I’m that man/Louie Louie (Philips JF 333 527)