Dolly en Molly

Zangduo uit Bussum/Hilversum (1958 -1960).

Dolly (l) en Molly

Het duo Dolly en Molly bestond uit Riekie Pel uit Hilversum (Dolly, zang) en haar nichtje Treesje de Bruin uit Bussum (Molly, zang en gitaar).

In 1958 waren beide meisjes werkzaam bij De Bijenkorf in Amsterdam. Zij traden daar op als The Two Kittens. Treesje de Bruin verzorgde in het duo de gitaarbegeleiding. Tijdens een optreden met het orkest van Fred Gilhuis werden zij ontdekt door tenorsaxofonist Harry Verbeke. Deze introduceerde hen bij Coen van Orsouw, waarna ze werden uitgenodigd voor proefopnamen in Hilversum. In het begin van 1958 werden voor Telefunken De Postbode en Als Vreemde Klokken Luiden opgenomen. De muzikale leiding was in handen van Coen van Orsouw, die voor het tweetal de naam Dolly en Molly bedacht. Later verscheen met Onder De Lindeboom en Toen Op De Berg De Stormwind Loeide een tweede single. Rondom het uitbrengen van de plaatjes werden er stukjes geplaatst in Muziek Expres en Tuney Tunes. Er is ook nog een vijfde opname gemaakt, Blauwe Anemonen. Deze was bestemd voor een EP met verschillende artiesten. Het is niet bekend of deze plaat is uitgebracht.

Dolly en Molly wonnen de eerste prijs en de publieksprijs in de muziekamateurparade in Concordia in Bussum. Zij traden op in het hele land, o.a. voor Amerikaanse militairen in kamp Zeist en in Musis Sacrum in Arnhem. Ook waren zij te horen tijdens een radio-optreden in De Springplank van de KRO. Voor het artiestenbureau van impressario Joop Swaap traden zij op tijdens feestavonden met variété-artiesten, zoals goochelaar Fred Kaps en geluidsvirtuoos Toby Rix. De muzikale omlijsting werd verzorgd door De Vrijbuiters. Er werden ook sketches gespeeld, waarin Riekie Pel (Dolly) soms één van de bijrollen moest spelen.

Dolly en Molly zongen Nederlands repertoire, maar ook nummers als Teenager In Love, Don’t Be Cruel, Love Is A Golden Ring, Tom Dooley en Bye Bye Love.

Op 4 oktober 1960 kondigden Dolly en Molly in een brief aan Joop Swaap aan uit elkaar te zullen gaan. De resterende optredens met het gezelschap werden afgemaakt. Eind 1960 hield het duo op te bestaan.